Home Aktualitások Újságcikkek Mégis jó az a régi recept

Mégis jó az a régi recept

A szigorítás láthatóan nem hozta meg a kívánt hatást.

 Általános elégedettséget vált ki a százezreket érintő rendelet, ami szerint szeptembertől ismét három hónapra írhatja fel a gyógyszerünket a háziorvos. A márciusban bevezetett szigorítás láthatóan nem hozta meg a kívánt hatást - írta a Kisalföld.

Dr. Demetrovits Szilárd háziorvos szerint az is pozitívum, ha egy kormányzat beismeri a tévedését. Minket nem kérdeztek meg, ha megtették volna, megmondjuk, hogy ettől nem várható jelentős megtakarítás.  Olyan legalábbis nem, amely arányban állna a felesleges papírköltséggel. Én a hat hónapos időt is elképzelhetőnek tartanám, de a most újra bevezetett negyedéves időtartammal tökéletesen elégedett vagyok. Van olyan fejlett ország, ahol egy év a megengedett.

A jobbára idős páciensek közt praktizáló dr. Fecske István is örül a visszaállásnak, mivel a nehezen mozgó betegek számára a havi megjelenés felesleges pluszterhet jelentett. Igaz, sok múlt az orvos rugalmasságán, hiszen többen hidalták át a kérdést úgy, hogy egyszerre állították ki a három receptet, más-más kiváltási dátummal.

Dr. Szabó Imre, a győri Deák patika vezetőhelyettese szerint valóban sok beteg hozott magával többféle érvényességi idejű receptet, s persze néha előfordult, hogy rosszat rakott el otthon: azt, amire még nem lehetett kiadni neki a gyógyszert. Volt hát oka bosszankodni. Mi azt látjuk, hogy a visszaállás nekünk is jó, a betegnek és az orvosnak is, sok felesleges adminisztrációtól szabadulunk meg.

2013-08-13 09:42

 

forrás: weborvos.hu

 
A honlapon olvasható gyógyszerekkel kapcsolatos információk nem helyettesíthetik a megfelelő szakember megkeresésének szükségességét betegség fennállása esetén!
Jogi nyilatkozat