Home Homeopátia Nozódák, oltáskivezetés

Nozódák

A nozódák olyan homeopátiás gyógyszerek, amelyeket valamilyen betegséget okozó ágensből (pl. vírus, baktérium, gomba) vagy megbetegedett szervből, (pl. tonsilla, ulcus ventriculi) készítenek előzetes sterilizálás után, és természetesen a hp. gyógyszerkészítésnek megfelelően itt is potencírozott gyógyszerekről van szó!
A nozódákat sokféleképpen csoportosíthatjuk, de a legáltalánosabb csoportok az ún. örökletes nozódák és a nem örökletes nozódák. Az előbbiekhez a három fő örökletes nozóda, a Syphilinum vagy Luesinum, a Medorrhinum és a Psorinum tartozik, későbbiek során még ebbe a csoportba került a Tuberculinum és a Carcinosinum is. További lehetséges csoportosítás alapja lehet, hogy a nozóda a megbetegedett emberből származó, ún. autonozóda (pl. saját vizelet, vér) terápia vagy externális, más embertől származó, ún. heteronozódáról van szó.

Alkalmazás- oltáskivezetés

A homeopátia kétféle megoldást kínál az oltások mellékhatásainak kivédésére. Az egyik megoldás a kivezető szerek vagy más néven nozódák használata. A szerek másik fajtája kifejezetten a tünetek kezelésére, csillapítására alkalmas.

A legtöbb anyuka tudomásul veszi, hogy a védőoltásokra márpedig szükség van, sőt a kötelezőkön felül most már egyre többen adatják be a szabadon választható oltásokat is. Annak ellenére, hogy tudjuk utána belázasodhat a baba vagy egyéb mellékhatások (nyűgösség, kiütések, evési zavarok stb.) léphetnek fel nála. Ezeket azonban elkerülhetjük homeopátiás szerek segítségével.

A homeopátia kétféle megoldást kínál az oltások mellékhatásainak kivédésére. Az egyik megoldás a kivezető szerek vagy más néven nozódák használata, ezeknek segítségével az immunrendszer könnyebben megbírkózik az oltóanyagból kapott gyenge fertőzéssel. A szerek másik fajtája kifejezetten a tünetek kezelésére, csillapítására alkalmas. Nézzük végig, melyik oltásra, milyen szerek alkalmazhatók!

BCG

Oltasi nozóda: BCG nos.

A mellékhatásokra: Silicea D30 (az oltás után óránként 1 golyó)

ACT-HiB és Diperte oltás

Act-HiB oltási nozóda

DiPerTe oltási nozóda

Act-HiB DPT oltási nozoda

A Di-Per-Te oltás mellékhatásainak kezelése:

Láz ellen: Belladonna D30

Viszketés ellen: Apis D30, Belladonna D30

Az oltás helyének begennyesedésére: Silicea D12-D30

Idegsérülés: Hypericum D12-D30

Nyugtalanság, nyűgösség: Chamomilla D12

Polio, MMR és FSME oltás

Polio: Poliomyelitis nozóda

MMR-oltas: MMR nozóda

A mellékhatások kezelése:

Mumpszra hasonlító tünetek: Pulsatilla D12

Hányás: Cocculus D12

Magas láz, fejfájás, merev tarkó esetén: Apis D30

Fejfájás, gyengeség: Gelsemium D12

FSME- oltás

FSME nozóda

A mellékhatások kezelése:

Fejfájás, túlérzékenység: Belladonna D30

Fejfájás, gyengeség: Gelsemium D30

Az oltáskivezetést gyerekeknél egy bizonyos oltási séma alapján kell lefolytatni, amennyiben ehhez a "módszerhez" folyamodna, mindenképpen érdemes felkeresni egy homeopátiás orvost, aki jártas ebben a témakörben!

 

forrás: kismamablog.hu

 
A honlapon olvasható gyógyszerekkel kapcsolatos információk nem helyettesíthetik a megfelelő szakember megkeresésének szükségességét betegség fennállása esetén!
Jogi nyilatkozat