István Király Patika, Veresegyház | Úti patika | István Király Patika
Home Szolgáltatások Úti patika
Ăšti patika


Összeállításában bármely munkatársunk szívesen segít.

Amennyiben az otthoni készletet szükséges csak kipótolni, érdemes azt ellenĹ‘rizni: nem jártak-e le az elcsomagolni kívánt gyógyszerek, illetve mennyire csökkent le a tartalmuk- utazáshoz érdemes alig megkezdett vagy bontatlan csomaggal nekikészülni illetve nem megérkezéskor felfedezni, hogy a sebtapaszos doboz, upsz, üres.

Hogy mit tartalmazzon a csomag, több tényezĹ‘ befolyásolja.

Fontos körülmény, hogy melyik országba utazunk, milyenek ott az egészségügyi ellátási lehetĹ‘ségek. Itt kell megemlítenem, hogy bizonyos egzotikus országokba való utazás elĹ‘tt védĹ‘oltások beadatása ajánlott. BĹ‘vebb info: www.oek.hu

Krónikus betegségekre szedett gyógyszerekbĹ‘l mindig érdemes rászámolni, ami pedig hivatali szempontból fontos: a határátkelĹ‘ helyeken ezen gyógyszerek esetében szükség van olyan igazolásra, amely tartalmazza a kezelĹ‘ orvos azonosítására alkalmas adatokat, a beteg személyi azonosítására alkalmas adatokat, a beteg által rendszeresen szedett gyógyszerek nevét, hatóanyagát, hatáserĹ‘sségét és a kezelĹ‘orvos által megállapított napi adagolást. Az igazolás annál az orvosnál szerezhetĹ‘ be, aki a gyógyszert rendszeresen felírja.

Az úti patikát tartalmazó pakkot mindig érdemes a kézi poggyászba csomagolni, azonban ha repülĹ‘vel utazunk, ollót, csipeszt nem lehet felvinni a fedélzetre, így azt a feladott bĹ‘röndbe kell csomagolni.

Fontos szempont még, hogy hány felnĹ‘tt illetve gyerek vesz részt az utazáson, hiszen más lázcsillapító szükséges például gyereknek, és más a felnĹ‘ttnek.

 

FelhĹ‘tlen utazást!

 

Úti patika ajánlott összetétele:

láz- és fájdalomcsillapító, (lehetĹ‘leg többféle hatóanyaggal)

steril géz, fedĹ‘lap és sebkötözĹ‘

vízhatlan sebtapasz

sebfertĹ‘tlenítĹ‘ oldat

olló, csipesz,lázmérĹ‘

görcsoldó

hasmenés ellenes szer

enyhe hashajtó

bélfertĹ‘tlenítĹ‘

hányinger elleni gyógyszer, illetve kúp

sópótló szer

gyulladás és fájdalom csillapító fülcsepp

kálcium pezsgĹ‘ tabletta

forrázási vagy égési sebek elsĹ‘dleges ellátására szolgáló készítmény

ficam, zúzódás és apróbb sportbalesetek ellátására (fájdalomcsillapító és gyulladás gátló) szolgáló krém, kenĹ‘cs

enyhe altató

szúnyogriasztó - készítmény, illetve csípés utáni, viszketéscsillapító kenĹ‘cs

napozó- és napozás utáni szerek

 

 

 

 

 


A honlapon olvasható gyógyszerekkel kapcsolatos információk nem helyettesíthetik a megfelelő szakember megkeresésének szükségességét betegség fennállása esetén!
Jogi nyilatkozat